Julia

Den lille voksne


Julia er vokset op i en dysfunktionel familie sammen med sin lillebror. Hendes far har drukket tæt hele hendes opvækst. Hendes mor har været meget belastet af hendes psykiske sygdom og har i perioder drukket meget.


Allerede som meget lille udvikler Julia sig som ”den lille voksne”, der skal passe på sin lillebror. Hendes mor bliver ofte aggressiv og fysisk voldelig hvis de er kommet til at rode, eller har gået på gulvet med beskidte sko. Julia trøster lillebror, der ofte er bange og græder.


Hendes ungdom er, fra hun flytter hjemmefra som 17 årig til hun i dag er 31, en tid med vigtige livslektioner.


Hun møder flere kærester, der har misbrug af forskellig art. Fælles for dette er, at Julia hver eneste gang er overbevist om, at hvis nu hun elsker dem nok, så skal misbruget nok stoppe. Men det stopper aldrig, og hun ender for det meste med at føle sig svigtet i kærlighedsrelationer og er enormt udbrændt.


Julia ender i en årrække med selv at udvikle et hash- og kokainmisbrug. Hun er hele tiden bevidst om, at dette skal hun ud af. Hun søger derfor hjælp, og får i psykiatrien tilbudt psykoterapi.


Det har været vigtigt for Julia at få belyst hvordan hendes opvækst har påvirket hendes måde at navigere i livet på indtil nu. Først som voksen er hun begyndt at tillægge det betydning, at hendes forældre ofte drak alkohol. Den her fastgroede opfattelse af hendes egen identitet, som en der først er noget i kraft af hvad hun gør for andre, har hun været nødt til at gøre op med.


I dag har hun stoppet kontakten med hendes far, der kun bliver mere og mere opløst af sit alkoholmisbrug. Det har hun gjort for at passe på sig selv. Hendes bror, som hun stadig føler trang til at beskytte, har haft misbrug siden han var ung. Hun kommer hurtig i kontakt med følelsen af at være ansvarlig for at redde ham, derfor fylder han også minimalt i hendes liv.


Det er ikke kun den misbrugende, der forsvinder af at indtage stoffer og alkohol i store mængder. For Julia, som har levet et helt liv som pårørende, forsvandt også. Hun er kommet tilbage ved at lære at sætte grænser, gøre gode ting for sig selv og blive mødt og anerkendt i at det er svært at være pårørende til en misbruger. 

Vi bruger sporingscookies på vores hjemmeside for at spore, hvordan vores hjemmeside bliver tilgået og hvilke sider du har besøgt. Ved at klikke Godkend accepterer du at vi bruger disse informationer anonymt.

Læs mere her
Godkend