Charlotte

Søn i misbrug fra han var 13 år


Indtil min søn var 6 år, havde han en god og tryg barndom, hvor vi boede sammen som familie; mor, far, min søn og datter. Tiden efter skilsmissen var kaotisk, hvilket begge mine børn led under.

Min søns skolegang blev tiltagende dårlig efter børnehaveklassen. Fra 4. klasse kom han i specialklasse og efterfølgende på specialskole, med andre børn med udfordringer. I 6. klasse kom han i en klasse for ordblinde og mindre begavede børn. Efter tre måneder stoppede min søn i denne klasse.
Efter en problematisk skolegang med gentagne skoleskift og skift af specialklasser, startede min søn med at drikke alkohol og ryge hash som knap 13-årig. Derudover begyndte han at sælge stoffer for to forskellige bander. Jeg havde ikke set det komme og var chokeret. Min søn passede ikke sin skole og jeg vidste aldrig, hvornår politiet ringede efter mig eller kom hjem med ham.

Som 14-årig blev min søn sendt på opholdssted, hvor han var i 1 år. Herefter boede han skiftevis hos mig og sin far. Som 15-årig begyndte han at tage stoffer og anabolske steroider og hans misbrug eskalerede. Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle håndtere min søn og misbruget.

Da min søn er 17 år, begynder han at tage kokain og gå til fester i både hverdagene og i weekenden.
I en periode på 3 måneder fik han job som arbejdsmand i et VVS-firma og i et forsøg på at hjælpe ham, kørte jeg ham til og fra arbejde hver dag. Jeg var overbevist om, at hvis han kunne passe og beholde dette job, så ville han blive clean. Til sidst blev han dog fyret.

Jeg havde ingen at gå til med mine tanker omkring min søns misbrug, og jeg følte mig magtesløs, deprimeret og helt alene i verden. I 2012 kom jeg med i en gruppe på Facebook for pårørende til folk med misbrug og endelig havde jeg nogen at dele mine tanker med. 

I de efterfølgende år tog min søn alle slags stoffer og blev ofte psykotisk grundet manglende søvn og blev indlagt. Hver gang min søn havde et tilbagefald, sandede hans lejlighed til. Jeg hjalp ham så godt jeg kunne, med at få styr på lejligheden og jeg købte mad til hans køleskab. Dengang vidste jeg ikke, at jeg var med til at gøre det nemmere for ham at være misbruger og at jeg var blevet medmisbruger.

I 2016 gik det op for min søn, at han havde fået et misbrug, men han vidste ikke hvordan han skulle få hjælp. Han startede i gruppeforløb igennem et misbrugscenter og var clean i 3 måneder. Herefter havde han et tilbagefald, som næsten kostede ham livet. Senere kom han i dagbehandling med botilbud i Alfa København i 3,5 måneder, med en forlængelse på 2 måneder. Jeg kom i samme ombæring i en fantastisk pårørendegruppe i Alfa, hvilken jeg virkelig var glad for.

Han har gode perioder, men desværre mange tilbagefald og i nogle af disse har han det svært psykisk og og er i tvivl om hvorvidt han kan overskue at leve.

Min søn kommer i døgnbehandling i 5 mdr og bliver clean. Han er så heldig at få en lejlighed i samme by som mig, og flytter sammen med en pige han har mødt i døgnbehandlingen.

Min søn bliver diagnosticeret med ADHD, starter op hos en psykiater og bliver sat på Ritalin. Han oplever samme virkning som kokain, men ikke samme psykiske nedtur bagefter, så et nyt misbrug begynder.

Det var meget kort fortalt og den slutter nok ikke her, desværre.....

Vi bruger sporingscookies på vores hjemmeside for at spore, hvordan vores hjemmeside bliver tilgået og hvilke sider du har besøgt. Ved at klikke Godkend accepterer du at vi bruger disse informationer anonymt.

Læs mere her
Godkend