Nyhedesbrev

1. Årgang | Oplag 1

Oktober 2019

LPSA er en medlemsforening der arbejder på at forbedre vilkår for pårørende til stof og alkoholafhængige i Danmark.

Efterårets aktiviteter

Kurser og netværk

LPSA

En medlemsforening med store visioner

Kære Medlem, vi har nu udarbejdet en skabelon til fremtidige medlems-nyhedsbreve og håber, at du vil synes om det udtryk vi er fremkommet med. God læselyst.


En travl sommer


Vi har siden den stiftende generalforsamling d. 15. maj 2019 været optaget af at udtænke og udarbejde nye projekter, søge midler, starte grupper i København, og i det hele taget etablere os som medlemsforening, og finde ud af hvad det egentlig vil sige at være en sådan. Det har været en spændende periode, som kun har mindet os om hvor vigtig en sag vi arbejder for. En sag, som på mange måder både er utrolig synlige og som påvirker så mange, som samtidig er uden stemme og gemt væk i skyggen. Derfor bliver vort største fokus det kommende år i 2020 at finde vejen ud af skyggen og at give de pårørende mod og mulighed for at træde frem.


Beklageligvis har vi også henover sommeren være udfordret af en hetz på Facebook, hvor mennesker, som LPSA ikke tidligere har været i forbindelse med, har udtalt sig negativt om LPSA og vores hensigt. Vi har en hensigtserklæring omhandlende sociale medier i LPSA som gør, at vi forholder os neutralt til sådanne angreb, også selv om de har være stødende, urigtige og krænkende. Vi beklager hvis det har haft gener for dig som medlem, og håber at du stadig har tillid til foreningen og vores fælles hensigt om at skabe bedre vilkår for pårørende til stof- og alkoholafhængige i Danmark. 

Dette billede efter Ukendt forfatter er licenseret under CC BY-SA-NC

Grupper på Amager


Netværksgrupperne

Vi startede før sommer en netværksgruppe op om torsdagen, men måtte hurtigt sande at det var lidt for ambitiøst. Så vi har nu flyttet gruppen til om mandagen og lavet den om til en samtalecafe.


Hvad er forskellen? Ja, i netværksgruppen holder vi møde i en time, hvor vi kan fortælle om os selv mens gruppen lytter. Det er en fast struktureret mødeform. Det er vigtigt når vi er flere end 5-6 stykker, så alle får mulighed for at sige noget. Bagefter sidder vi og sludre uformelt over en kop kaffe, og her kan man evt. spørge hinanden om de ting man selv blev berørt af på mødet. Vi lærer og udvikler os af at høre og spejle os i hinanden.


I netværkcafeen er det muligt at komme mellem kl 17 til 19 og få en uformel snak med dem der er tilstede. Som regel kommer vi til at tale om et emne - sidste gang var det skam og det uforudsete. Rigtig mange pårørende har problemer når ting sker uforudset, fordi vi har en erfaring med at det så går galt.


Jeg vil gerne opfordre alle til at komme i vores netværkscafé hver mandag mellem kl. 17 til 19 i Frivillighuset Sundholm 8, Sundholmsvej 8 - i Tårnværelset. Der er tilbud om gratis NADA behandlinger (øreakupunktur). Læs mere på www.nadadanmark.dk om hvad NADA kan og bruges til.


Det er super hyggeligt med dejlige humoristiske mennesker som dig og mig.


Den terapeutiske gruppe

En af de helt store problemstillinger for en pårørende er, at vi tager ansvar. Vi tager ansvar for den misbrugendes adfærd og handlinger, og vi oplever at vi skal sørge for at alt er ok og at hverdagen bliver normal. Vi skjuler, gemmer, glatter ud, roder lommer og værelser igennem for beviser, og har tjek på alt, så vi kan sørge for at alt er i orden og bliver godt – bliver du træt når du læser dette? Det gør jeg! Jeg er dødtræt af det!!

 

Det arbejde vi laver i den terapeutiske gruppe, er at se på os selv og spejle os i hinanden, så vi kan få indsigt i hvad der er mit ansvar for mig selv, og hvad der er andres ansvar, og dermed ikke mit.

 

Den næste gruppe starter 18. februar og slutter d. 27. maj 2020 (grundet påsken er der ikke gruppe d. 8. og 22. april). Der er plads til 8 personer og forløbet kører over 12 mandage fra kl. 17.30 til 20.30. Prisen er kr. 500,- og er kun for medlemmer af LPSA. Man tilmelder sig på vores hjemmeside fra 01. november 2019 via et link. 

 

Vi er 2 gruppeledere på gruppen, hvoraf jeg er den ene. Jeg er uddannet psykoterapeut og socialpædagog, og jeg glæder mig gevaldigt til at møde jer. Hvis du er i tvivl om det er noget for dig at deltage, så er du velkommen til at kontakte mig enten på telefon 4034 7521, eller kom forbi vores netværksaften på Sundholm 8 (Frivilligcenter Amager) om mandagen, hvor jeg kan træffes fra kl. 16.00 til 19.00. Du er også velkommen til at få en kop kaffe og en snak i vores netværkscafe.

 

De bedste hilsner

Annette Lindhardtsen


Kurser i lunge-hjerteredning og førstehjælp ved OD


Tirsdag d. 29. oktober 2019 kl. 19.00-21.00 kommer Martin fra Hjerteforeningen og underviser i hjerte-lungeredning, brug af hjertestarter og stabilt sideleje, hvordan man afhjælper kvælning med fremmedlegeme i halsen, og HLR hjerte-lungeredning til børn.


Tirsdag d. 26. november 2019 kl. 19.00-21.00, kommer Antidote Danmark og underviser i førstehjælp ved OD (stof overdosis).


Begge kurser er gratis for medlemmer. Hvis du ønsker at købe et OD–kit så koster det kr. 200,-.

Tilmelding til kurset er efter princippet først til mølle. Så meld dig til 2 spændende aftner i godt selskab. Kurserne foregår på Frivilligcenter Amager, Sundholm 8, Sundholmvej 8, 2300 København S.


Vi vil naturligvis søger for at der er kaffe og the på kanden, og kage til den søde tand.


 

I øjeblikket oplever vi en stor efterspørgsel efter oprettelse af grupper lokalt rundt omkring i Danmark, og det er vi naturligvis meget glade for, da vi har brug for flere ambassadører som dig fordelt rundt i hele Danmark. Vi arbejder derfor på at få lavet et ”startup kit” for nye LPSA-lokalforeninger, som ønsker at etablere en netværkscafe, og på sigt, terapeutiske grupper i deres nærområde. Har du et ønske om at høre mere til mulighederne, så er du meget velkommen til at kontakte Anja Engman på anja@lpsa.dk.

 

 

Af hjertet TAK fordi du støtter LPSA – du er med til at gøre en stor forskel for pårørende til stof- og alkoholafhængige i Danmark – tak for dig.

 

De bedste hilsner

og på vegne af hele LPSA-teamet

Bestyrelsesformand, Pernille Egede Taulund


Vi bruger sporingscookies på vores hjemmeside for at spore, hvordan vores hjemmeside bliver tilgået og hvilke sider du har besøgt. Ved at klikke Godkend accepterer du at vi bruger disse informationer anonymt.

Læs mere her
Godkend