Om LPSA

Fakta om afhængighed i Danmark

  • Det vurderes, at der for hver afhængig er fire pårørende.


  • De seneste officielle tal estimerer 147.000 afhængige af alkohol og 70.000 af stoffer. 


  • Desværre tyder nyere, ikke-officielle undersøgelser på, at tallene er noget højere og at kun 16.000 af de afhængige er i behandling.


  • Dette indikerer at næsten en million danskeres liv er påvirket af afhængighed.


       (Rådet for Socialt Udsatte, 2016)


Om LPSA


LPSA er en frivillig organisation, stiftet af Pernille Egede Taulund, som gennem 15 år har oparbejdet væsentlig erfaring i at arbejde med misbrugere og pårørende.

Og for de sidstes vedkommende er det bekymrende tydeligt  for hende, at på trods af, at næsten en femtedel af landets befolkning, lever med de langvarige og store konsekvenser af at have en afhængig tæt på sit liv, er tilbuddene om hjælp til dem alt for få.


Der findes meget få eksisterende tilbud til pårørende, hvoraf langt de fleste er betinget af, at den afhængige modtager behandling. For de pårørende til afhængige, som ikke ønsker dette, er der derfor ikke megen hjælp at hente.


I LPSA ønsker vi at fokusere på de pårørendes behov for støtte – blandt andet gennem etablering af pårørendegrupper landet over. Ikke alene for den pårørendes skyld, men også i erkendelsen af, at en afhængigs mulighed for at komme ud af sit misbrug i høj grad styrkes ved behandling af familien som helhed.

Vi bruger sporingscookies på vores hjemmeside for at spore, hvordan vores hjemmeside bliver tilgået og hvilke sider du har besøgt. Ved at klikke Godkend accepterer du at vi bruger disse informationer anonymt.

Læs mere her
Godkend